Kezünkben a jövő

2015.10.23 21:16

Az első könyvkritika tőlem származik, azaz Verától. (:
Jay Asher és Carlyn Mackler közös könyvét, a Kezünkben a jóvőt-t olvastam nemrég, és mit ne mondjak; fantasztikus volt. A könyv zsenialitása véleményem szerint abban ismerszik meg főleg, hogy két szereplő szemszögére van bontva. Emmáéra és Joshéra. Mind kettő főszereplő gondolatait megismerhetjük, és átérezzük mindkettő érzéseit. Szerintem egyébként a könyv megírásánál Jay volt Josh, és Carolyn Emma. Csodálatos történet lett a vége, mely megmutatja, hogy a jelen és a jövő mennyire szorosan függ össze, és akár apró felindulásból is hatalmas változásokat teremthetünk. 1996-ban játszódik a történet, mikor is Emma megkapja első számítógépét. Ami azonban furcsa rajta, hogy megtalálja magát  a Facebookon. A gond azzal van, hogy az még nem is létezik! Joshhal együtt megismerik a jövőjüket, és kényükre kedvükre alakítják azt, a végén azonban .... ó, igen. Itt megállok. Csak semmi spoiler. (:

Azt sajnálom, hogy nem tiniként került a kezembe a könyv. Most, huszonkét évesen is elgondolodtatott, de én főleg a tizenhárom-tizennyolc éveseknek ajánlanám. Elgondolkodtató, letehetetlen, szuper alkotás!

Nálam tíz pontból tizet ért el. (:
Jó olvasást hozzá!

"- Emlékszel, hogy tengerbiológus voltam? - kérdezi. - A tenger mellett kéne laknom. Massachusettsben egy laborban dolgoztam, de Ohióba költöztünk. (...) Most, ebben a pillanatban elkötelezem magam amellett, hogy soha nem fogok Ohióban élni!
Emma rákattint a Friisítés gombra. A gép újra feltölti az oldalt.

Lakóhelye: London, Anglia"

Vissza

Elérhetőség

Könyvespolc

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode