Blog

  • 2015.10.25 07:38

    Égvilág-Gyilkosok szektája

    Sziasztok, én Laura vagyok! A mai könyvkritika tőlem származik. Őszintén szólva Licica Trosi könyvét olvasva felmerült bennem a kérdés, hogy ez vajon tényleg érdekel engem? Ez egy fantasy könyv, erre már a címből is rájötettek, gondolom. Számomra azonban túl sok benne a vér és az ölés. Gyakrolatilag erről szól az egész könyv. Oké, izgalmas és kalandos, de ... mégsem az én stílusom. Mindenképp fiúknak ajánlanám, és tizenhat éven felülieknek, ugyanis kisebbekre lehet, hogy még rossz hatással is van.  De ez csak az én véleményem, szerintem nem nekem kellett volna elolvasnom a könyvet, hanem valamelyik fiúnak a csapatból. De mindegy, ez már lényegtelen. A fontos az, hogy a Licia Trosi könyvekért rajongók (akik már elmúltak legalább tizenöt évesek!) odalesznek érte, nekik mindenképp ajánlom. Aki pedig még nem olvasta Licia Trosi többi könyvét, azoknak is ajnálom, mert abban lényegesen kevesebb az ölés, és a halál.

    "-Fel kell égetned a hidakat, Dubhe...
    Yeshol felállt, és hosszú léptekkel járkálni kezdett a dolgozószobában.
    - Azt akarom, hogy öld meg azt a kölyköt, Jennát.
    Dubhe jéggé dermedt."

    Számomra ez most tízből hat pont.

  • 2015.10.23 21:16

    Kezünkben a jövő

    Az első könyvkritika tőlem származik, azaz Verától. (:
    Jay Asher és Carlyn Mackler közös könyvét, a Kezünkben a jóvőt-t olvastam nemrég, és mit ne mondjak; fantasztikus volt. A könyv zsenialitása véleményem szerint abban ismerszik meg főleg, hogy két szereplő szemszögére van bontva. Emmáéra és Joshéra. Mind kettő főszereplő gondolatait megismerhetjük, és átérezzük mindkettő érzéseit. Szerintem egyébként a könyv megírásánál Jay volt Josh, és Carolyn Emma. Csodálatos történet lett a vége, mely megmutatja, hogy a jelen és a jövő mennyire szorosan függ össze, és akár apró felindulásból is hatalmas változásokat teremthetünk. 1996-ban játszódik a történet, mikor is Emma megkapja első számítógépét. Ami azonban furcsa rajta, hogy megtalálja magát  a Facebookon. A gond azzal van, hogy az még nem is létezik! Joshhal együtt megismerik a jövőjüket, és kényükre kedvükre alakítják azt, a végén azonban .... ó, igen. Itt megállok. Csak semmi spoiler. (:

    Azt sajnálom, hogy nem tiniként került a kezembe a könyv. Most, huszonkét évesen is elgondolodtatott, de én főleg a tizenhárom-tizennyolc éveseknek ajánlanám. Elgondolkodtató, letehetetlen, szuper alkotás!

    Nálam tíz pontból tizet ért el. (:
    Jó olvasást hozzá!

    "- Emlékszel, hogy tengerbiológus voltam? - kérdezi. - A tenger mellett kéne laknom. Massachusettsben egy laborban dolgoztam, de Ohióba költöztünk. (...) Most, ebben a pillanatban elkötelezem magam amellett, hogy soha nem fogok Ohióban élni!
    Emma rákattint a Friisítés gombra. A gép újra feltölti az oldalt.

    Lakóhelye: London, Anglia"

  • 2015.10.23 15:39

    Első bejegyzés

    Ma elindítottuk az új blogunkat. Kérjük kövesse figyelemmel, igyekszünk mindig friss információkat közölni. Az üzenetek nyomon követése RSS csatornán keresztül is lehetséges.

Elérhetőség

Könyvespolc

© 2015 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode